Syklist.

Elektrofirmaet Vintervoll belønner sine ansatte med 30 kroner per dag de sykler til og fra jobb.

– Et ønske om å stimulere de ansatte til å trimme mer ligger til grunn for ordningen, forteller Øyvind Sand i Vintervoll.

Firmaet har 240 ansatte i Trøndelag, hvorav 130 hører til på hovedkontoret i Trondheim.

– Ordningen har blitt godt mottatt, men foreløpig er det ikke så veldig mange som benytter seg av muligheten. Mange av våre ansatte er avhengig av bil i jobben.

Stor oppslutning er det imidlertid om den ukentlige fellestreningen. I 2009 etablerte Vintervoll treningsgruppa Miljølaget, som en del sertifiseringen som miljøfyrtårn-bedrift. Hver tirsdag fra april til august møtes ansatte, samt noen kunder og leverandører til sykkeltrening. Hovedmålet er deltakelse i Pilegrimsrittet fra Tydal til Selbu i august. I år stiller Vintervoll med hele 90 deltakere i rittet.

– Målsettingen med tiltaket var å bidra til reduserte klimautslipp gjennom sykling til jobben istedenfor å bruke bil, fysisk fostring og vektreduksjon for noen, samt bedre trivsel på jobben for alle, sier Sand.

Har du tips om andre bedrifter eller organisasjoner som gjør en ekstra innsats for å stimulere til mer sykling, ta gjerne kontakt.

Foto: Knut Opeide, Statens vegvesen.